Face-Fit test

Bij Delftechniek kunnen wij vanaf heden een Face-Fit test bij u laten uitvoeren door één van onze daarvoor opgeleide collega’s.

Maken uw medewerkers veelvuldig gebruik van adembeschermingsmiddelen? Dan is het van groot belang dat uw medewerkers gezond blijven. Nauwsluitende maskers moeten echt dicht tegen het gezicht van de drager zitten om de bescherming te geven die ervan verwacht wordt. Daarom is de Face-Fit test in vele landen vereist voordat een werknemer met het verplichte ademhalingssysteem aan het werk gaat. De werkgever is verplicht om haar werknemers te voorzien van geschikte adembeschermingsmiddelen.

Wat is een Face-Fit test?
Een Face-Fit test wordt uitgevoerd om vast te stellen of een masker een juiste aanhechting heeft bij een individuele gebruiker. Bij een kwantitatieve test wordt met behulp van een speciaal apparaat het aantal deeltjes binnen en buiten het masker geteld waardoor er een kwantitatieve fit-factor (percentage lekkage) bepaald kan worden. Bij een kwalitatieve test wordt de passing bepaald met behulp van een geurstof. Tijdens de Face-Fit test dient de testpersoon een aantal oefeningen uit te voeren. Met deze oefeningen worden de bewegingen op de werkplek gesimuleerd. Eén test neemt ca. 20 tot 30 minuten in beslag, afhankelijk van het gekozen testprotocol en de testmethode. Na afloop van de test ontvangt iedere deelnemer een individueel Face-Fit testrapport.

Welke adembescherming kan je laten testen?
Alle Tight-Fit adembeschermingsmiddelen kan je Face-Fit laten testen. Dit zijn stofmaskers, halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers met filters tegen stoffen of gassen. Ook Tight-Fit adembescherming aangesloten op verse luchtsystemen of perslucht (persluchtflessen of persluchtnetwerk) kan je laten testen. Aangezien de test de afdichting van een masker controleert, zou het zinloos zijn om losse (loose-fit) adembescherming zoals luchtkappen te laten testen.

Waarom een Face-Fit test?
Lucht volgt steeds het pad van de minste weerstand. Wanneer een masker onvoldoende aansluit op je gelaat, zal gecontamineerde lucht gemakkelijker binnendringen via kleine minuscule openingen.Een Face-Fit test gaat na of een adembeschermingsmiddel (stofmasker of halfgelaatsmasker) voldoende aansluit op het gezicht van een gebruiker. Bovendien is het een ideale manier om je medewerkers te trainen op het correct op- en afzetten van gelaatsmaskers. Laat de Face-Fit test voor uw medewerkers uitvoeren door Delftechniek en kijk direct verder voor ons ruime aanbod in adembeschermingsmiddelen.

Wilt u direct een afspraak maken voor een Face-Fit test, of wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op viaverkoop@delftechniek.nlof via 0596-65450

Bezig met laden...