Sorteer op:
Gelaatsbescherming shop

Gelaatsbescherming

Om het gezicht te beschermen, wordt gelaatsbescherming gebruikt. Vooral in de bosbouw en andere sectoren in de groenvoorziening is dit een veelgebruikt beschermingsmiddel. Deze vorm van protectie zorgt ervoor dat het gelaat bedekt is met een aantal onderdelen. Zo is er in de meeste gevallen een scherm geplaatst met een type gaas dat fijnmazig is. Dat heeft als voordeel dat u er doorheen kunt kijken, maar toch bescherming heeft aan uw ogen. Daarnaast kan er een speciale oorkap bij geplaatst zijn, zodat ook uw gehoor beschermd is tegen het lawaai van een kettingzaag. Zeker wanneer er met dit type (motor)zagen wordt gewerkt, is dat een belangrijk beschermingsmiddel. Bij Delftechniek vindt u in ieder geval altijd een geschikte uitvoering, waar u bovendien een vaste lage prijs voor betaalt.

 

Welke soort gelaatsbescherming heb ik nodig?

Doordat er verschillende soorten zijn die bescherming bieden aan het gezicht, is het niet altijd even eenvoudig om de juiste variant te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld gelaatsbeschermers met of zonder helm. Wanneer u al beschikt over een goede helm die comfortabel zit, dan is het aanschaffen van de variant met helm natuurlijk overbodig. Wanneer u geen gelaatsbeschermer heeft, en ook geen helm, dan is het aan te raden om de complete set te bestellen. Overigens is het verstandig om ook te kijken naar goede voetbescherming en andere PBM en kleding.

 

Hoe blijft mijn gelaatsbescherming op de juiste manier zitten?

Wanneer de gelaatsbescherming niet goed zit, of regelmatig afzakt, dan is dat vervelend tijdens het werken, maar ook gevaarlijk. Delen van het gezicht kunnen dan blootgesteld worden aan rondvliegende splinters en andere scherpe delen. Het is dus belangrijk dat het beschermingsmiddel goed op het gelaat blijft zitten. Vaak is dit een kwestie van het masker goed vastzetten. De maatvorming is in de regelmaat universeel, maar in de meeste gevallen kunt u deze vorm van beschermingsmiddelen eenvoudig aanpassen aan de omvang van uw hoofd. Dit kan bijvoorbeeld met verstelbare riempjes waarmee u het product kan verstellen, afhankelijk van het type dat u heeft.

 

Bewaren en onderhouden van gelaatsbescherming

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van dit product, is het aan te raden om uw gelaatsbescherming na gebruik droog te bewaren en regelmatig te onderhouden. Dit is echter niet moeilijk. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u het product na gebruik, stofvrij maakt en eventueel vocht verwijdert. Bewegende onderdelen kunt u van tijd tot tijd smeren met olie, zodat het draaiende mechanisme soepel blijft functioneren. Berg de gelaatsbescherming bij voorkeur op in een gesloten kast, zodat er geen stof of vocht bij kan komen en er bijvoorbeeld ook geen schimmel kan ontstaan.

Bezig met laden...