Rubber op maat

Voor zowel de afwerking als de afdichting van verschillende producten is rubber een essentieel onderdeel. De toepassing van rubber is erg veelzijdig. Dit kan van rubber voor de (chemische) industrie zijn tot aan de scheepvaart en voedingsmiddelenindustrie. Ook voor de bouw en de infrastructuur is het onmisbaar.

Van rubber afdichtingsprofiel tot rubber slangen

Bij Delftechniek beschikken we over een groot, divers assortiment met rubber producten. We bieden standaard rubberprofielen maar ook volledig op maat gemaakte producten. Of u nu op zoek bent naar rubber afdichtingsprofielen, hoekprofielen of rubberen slangen. Bij Delftechniek hebben we het allemaal!

Plaatrubber op maat

Naast ons diverse assortiment zijn we ook specialist op het gebied van rubber op maat. Met onze hoogwaardige, computergestuurde machine snijden wij al onze producten netjes op de juiste maat. Pakkingen, platen, stroken, blokken, ringen, matten en profielen, ons deskundige personeel informeert u graag over alle mogelijkheden. We denken graag met u mee over uw specifieke wensen!

Rubbersoorten

Celrubber, mosrubber (ook wel moss- of moosrubber) en schuimrubber worden geclassificeerd als zogenaamde geschuimde elastomeren.

  • Celrubber kan bestaan uit structuren met gesloten cellen, open of gemengde cellen. Celrubber kenmerkt zich door de grote veerkracht en een hoge mate van samendrukbaarheid. Toepassingen: onderdelen die regelmatig open en dicht gaan of van elkaar gescheiden worden, bijvoorbeeld bij ramen, deuren, luiken en deksels.
  • Mosrubber kan voorkomen als een open, gesloten of gemengde celstructuur. Het verschil met celrubber is de gladde huid. In vergelijking met sponsrubber zijn de cellen van mosrubber veel kleiner. Mosrubber is daarom bij uitstek geschikt voor afdichting doeleinden.
  • Schuimrubber is zeer rijk aan poriën en geschikt voor matrassen, vulling van kussens en bekledingen etc.

Alle geschuimde elastomeren kunnen zowel vervaardigd worden uit natuurlijke (latex) bestanddelen als uit synthetische materialen zoals SBR, CR (neopreen), NBR en EPDM-rubber. Daarnaast is het mogelijk om geschuimde producten uit hoogwaardige materialen zoals silicone rubber en viton® (FPM of FKM) te vervaardigen.

EPDM (Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer)

EPDM behoort tot de groep synthetische rubbers of elastomeren die zijn ontstaan uit de polymerisatie van etheen (ethyleen), propeen (propyleen) en dieen. EPDM is zeer goed bestand tegen veroudering, ozon, UV-straling en een aantal zuren en alkaliën. Door de uitstekende weerbestendigheid is EPDM uitermate geschikt voor gebruik buiten. Ook is EPDM stoom- en waterbestendig en bestand tegen een aantal verdunde chemicaliën, zouten en glycol (antivries). EPDM is beperkt geschikt voor applicaties met minerale oliën, vetten en brandstoffen. Maximale temperatuurbereik -40°C tot +90°C, waarbij kortstondige piek temperaturen tot 130°C mogelijk zijn.

Siliconenrubber

Siliconenrubber heeft een uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen. Temperaturen zo hoog als 200°C hebben weinig effect op de fysieke eigenschappen van het elastomeer. Het heeft tevens een zeer goede weerstand tegen zonlicht, ozon, zuurstof en gassen en bezit het elektrisch isolerende eigenschappen. Ook is het waterafstotend en hecht het niet. Echter heeft deze kwaliteit een slechte trek- en scheursterkte, slijtage- en stoomweerstand. Temperatuurbereik -60°C tot +220°C.

De genoemde rubbersoorten hierboven zijn slechts een greep uit ons assortiment, er zijn nog veel meer soorten. Heeft u vragen over onze mogelijkheden betreft rubber en rubbersoorten?

Neem dan gerust contact op met Sven Hulst +31 (0)596 654529 of sven.hulst@delftechniek.nl

Bezig met laden...