Werkkleding en PBM recyclen

Uw kledingpakketten (kleding, textiel en schoeisel) en PBM krijgen gegarandeerd een tweede kans!!

Vindt u het belangrijk om met uw bedrijf een bijdrage te leveren aan de circulaire economie?

Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie, waarin producten dusdanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zonder schadelijke effecten op mens en milieu. Een economie waarin waarde en kwaliteit van grondstoffen behouden blijven.

Dat kan! Delftechniek is een samenwerking aangegaan met HAVEP. Uw gebruikte werkkleding, schoenen en beschermingsmiddelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet.

Om dit te kunnen verwezenlijken richten wij voor u een circulaire logistiek in. Op de door u aangewezen locaties plaatsen wij een inzamelmeubel voor afgeschreven werkkleding en schoenen. Nadat u per e-mail meldt dat de bakken vol zijn, neemt onze bezorger de ingeleverde artikelen retour zodat u weer een leeg inzamelmeubel heeft.

Van verzamelen naar nieuwe producten

Het begint bij het aanmelden van de volle inzamelmeubels. Deze geretourneerde artikelen brengen wij vervolgens naar locatie. Hierna wordt de oude werkkleding en schoeisel door onze samenwerkingspartner HAVEP gesorteerd, ontmanteld en verwerkt. Van werkkleding wordt het doek vervezeld om bijvoorbeeld nieuw garen en doek te maken. Het leder van de werkschoenen kent een nieuwe toepassing in onder andere de automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden! Denk hierbij aan leuke relatiegeschenken.

NB. Verontreinigde materialen zoals oordoppen, handschoenen etc. zijn uitgesloten van inname.

Vertrouwelijke vernietiging

Zowel bij Delftechniek als bij HAVEP houden we van duidelijkheid en transparantheid. Door het aanbieden van een simpel programma kan uw oude bedrijfskleding en schoeisel op de meest efficiënte manier gerecycled worden. Behalve dat voorkomen we op deze manier dat alle kleding in de verbrandingsovens terechtkomt en wordt uw kleding op een vertrouwelijke manier vernietigd. Uw bedrijfslogo’s worden verwijderd c.q. vernietigd.

Arbeidsproces verbeteren

In het arbeidsproces, zoals het sorteerproces en het maken van nieuwe producten van gewonnen materialen, worden mensen met een arbeidsbeperking ingezet. Hiervoor wordt samengewerkt met zogenoemde SW-bedrijven en dagbestedingsprojecten.

Kleding en PBM inleveren bij één van onze vestigingen

Bij de vestigingen Delfzijl, Emmen, Groningen en Heerhugowaard staat een container waarin gewassen kleding en PBM (met uitzondering van verontreinigde materialen zoals oordoppen, handschoenen etc.) verzameld kunnen worden. Ook kunt u plastic zakken op uw eigen locatie ontvangen.


Bezig met laden...