Werkkleding en PBM recyclen

Uw kledingpakketten (kleding, textiel en schoeisel) en PBM krijgen gegarandeerd een tweede kans!!

Vindt u het belangrijk om met uw bedrijf een bijdrage te leveren aan de circulaire economie?

Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie, waarin producten dusdanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu. Een economie waarin waarde en kwaliteit van  grondstoffen behouden blijven.

Dat kan! Delftechniek is een samenwerking aangegaan met HAVEP. Uw gebruikte werkkleding, schoenen en beschermingsmiddelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet.

Om dit te kunnen verwezenlijken richten wij voor u een circulaire logistiek in. Op de door u aangewezen locaties plaatsen wij een inzamelmeubel voor afgeschreven werkkleding en schoenen. Nadat u per e-mail meldt dat de bakken vol zijn, neemt onze bezorger de ingeleverde artikelen retour zodat u weer een lege inzamelmeubel heeft.

Van verzamelen naar nieuwe producten
Het begint bij het aanmelden van de volle inzamelmeubels. Deze retournomen artikelen brengen wij vervolgens naar locatie. Hierna wordt de oude werkkleding en schoeisel door onze samenwerkingspartner HAVEP gesorteerd, ontmanteld en verwerkt. Van werkkleding wordt het doek vervezeld om bijvoorbeeld nieuw garen en doek te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in o.a. de automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden! Denk hierbij aan leuke relatiegeschenken.

NB. Verontreinigde materialen zoals oordoppen, handschoenen etc. zijn uitgesloten van inname.

Vertrouwelijke vernietiging

Zowel bij Delftechniek als bij HAVEP houden we van duidelijk en transparant. Door het aanbieden van een simpel programma kan uw oude bedrijfskleding en schoeisel op de meest efficiënte manier gerecycled worden. Behalve dat voorkomen wordt dat alle kleding in de verbrandingsovens terecht komt, wordt uw kleding ook op een vertrouwelijke manier vernietigd. Uw bedrijfslogo’s worden verwijderd c.q. vernietigd

Arbeidsproces verbeteren
In het arbeidsproces, zoals het sorteerproces en het maken van nieuwe producten van gewonnen materialen, worden mensen met een arbeidsbeperking ingezet. Hiervoor wordt samengewerkt met zogenoemde SW-bedrijven en dagbestedingsprojecten.

Kleding en PBM inleveren bij één van onze vestigingen
Bij de vestigingen Delfzijl, Emmen, Groningen en Heerhugowaard staat een container waarin gewassen kleding en PBM (met uitzondering van verontreinigde materialen zoals oordoppen, handschoenen etc.) in verzameld kunnen worden. Ook kunt u plasticzakken op eigen locatie ontvangen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0596-654500