Sorteer op:
Gardena Combisysteem Schoffel Original 3187-20 140mm
De Wit Hartschofffel Op Steel 16cm 16CM
De Wit Schoffel Punt Model Gesmeed 14cm. 14CM.
Streuding Tuinschoffel Hart Model Zonder Steel 22cm 22CM
Tuinschoffel Hart Model 16 Cm 16 CM
Schoffels shop

Schoffel

Een schoffel is een handig gereedschap dat wordt gebruikt bij het werken in tuinen en andere stukken grond. Het werkwoord schoffelen is afgeleid van dit tuingereedschap, en dat heeft betrekking op de functie ervan. U kunt er namelijk heel eenvoudig tuingrond en stukken aarde mee omwoelen. Ze zijn grofweg in te delen in twee uitvoeringen: een lange variant met een flinke steel en een korte variant met een handvat. Het is een populair middel bij professionals in de land- en tuinbouw en de groenvoorziening, maar ook bij particulieren is het een uitkomst om in de tuin de grond los te krijgen. Wilt u bijvoorbeeld zaden in de tuin zaaien, of een perceel geschikt maken voor het plaatsen van nieuwe bloemen of planten, dan kunt u er met de schoffel voor zorgen dat onkruid en losse wortels makkelijk verwijderd kunnen worden.

Wat is een schoffel?

Een schoffel is een soort tuingereedschap dat een kenmerkend uiterlijk heeft. Het bestaat uit twee delen: een lange of korte (houten) steel met handvat aan het ene uiteinde, en de hartvormige schoffelkop aan het andere uiteinde. Die kop is in de meeste gevallen gemaakt van metaal, zoals roestvrij staal. Daardoor kunt u er moeiteloos ook de zwaardere grondsoorten mee bewerken zoals klei en leem. Het voordeel hierbij is dat de door deze grondsoorten los te schoffelen, de wortels van bloemen en planten die geplaatst worden, meer ruimte krijgen om verder te groeien en water en grondstoffen op te nemen.

De juiste soorten schoffels kiezen

Wanneer u de juiste soorten schoffels wilt kiezen, dan is het belangrijk om eerst te kijken naar hoe u deze gaat gebruiken. Bent u veel aan het werk waarbij u staat? Dan is de lange schoffel de beste keuze. Deze heeft een lange steel, zodat u geen last van uw rug krijgt en u langere tijd zonder klachten kunt werken. U kunt er ook vaak meer kracht mee zetten dan bij de korte tuinschoffel. Deze wordt juist gebruikt wanneer er zittend of gehurkt mee wordt gewerkt, en dan is het over het algemeen vaak zo bij gebruik in de tuin. Deze is ook meer geschikt voor het verplanten van bloemen en planten.
 

Een schoffel in de tuin gebruiken

Wilt u een schoffel gebruiken in de tuin? Dan hebben wij bij Delftechniek een groot aanbod met deze gereedschappen voor in de tuin in verschillende uitvoeringen. Of u nu op zoek bent naar kleine tuinschoffels voor thuis of juist lange schoffels nodig heeft voor uw bedrijf, bij ons vindt u altijd wat u zoekt. Wij bieden naast een ruim assortiment ook nog eens zeer scherpe prijzen, waarbij u met merken als De Wit en Streuding ook kunt rekenen op de hoogste kwaliteit. Wilt u op korte termijn een schoffel gebruiken in de tuin, dan zorgen wij er bovendien voor dat u deze snel geleverd krijgt, in de meeste gevallen al de volgende werkdag!

 

Bezig met laden...