Vorken

Sorteer op:
Spitvork Dubbele Veer + Steel 4 Tds 4 TDS
De Wit Spitvork Op Steel 3 Tnds 3 TNDS
Aardappelschepvork 10tds Met Steel 10TDS MET STEEL
Hooivork Met Steel 2-tnds 150mtr 2-TNDS 150MTR
Hooivork Met Steel 3-tds 41/2 Voet 3-TDS 41/2 VOET
Mestvork Met Steel 85cm 4-tds 4-TDS
Vorken shop

Vork

Een vork is een veelgebruikt gereedschap voor het werken in de tuin en in andere stukken grond en weides buitenshuis. De bekendste is waarschijnlijk wel de hooivork: een stuk gereedschap bestaande uit een lange (meestal) houten steel met aan het uiteinde een metalen kop met een aantal tanden. Het aantal tanden van vorken varieert nogal, want ze zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met 2, 3, 4 of 10 tanden. Het aantal tanden op de kop heeft namelijk te maken met de functie. Zo hebben de bekende hooivorken over het algemeen 2 of 3 tanden, en dat komt doordat er bij het werken met hooi, genoeg ruimte tussen de tanden moet zitten om het hooi makkelijk te kunnen verplaatsen.

 

De variant met 10 tanden daarentegen, wordt juist weer op een hele andere manier gebruikt. Deze uitvoering staat bekend als de aardappelschepvork, maar wordt ook wel gewoon aardappelvork genoemd. Dit is een veelgebruikt gereedschap in de agrarische sector zoals de landbouw, want zoals de naam aangeeft, kunnen er gemakkelijk aardappelen mee worden gescheiden van de aarde. Ook kunnen er andere knolgewassen zoals bieten en losse keien mee worden verwijderd. Deze en alle andere tuingereedschappen vindt u in ons assortiment van de beste merken en van de hoogste kwaliteit.

Andere soorten vorken voor in de tuin

Er zijn nog veel meer soorten vorken die in de tuin kunnen worden gebruikt. Zo is er onder andere de mestvork, die niet alleen in de agrarische sector wordt gebruikt, maar ook bij het werken in de tuin, bijvoorbeeld voor het verplaatsen van compost. Andere bekende tuinvorken zijn de spitvork, bladvork, gazonvork en woelvork. Hier geeft de naam eveneens al aan waarvoor ze gebruikt worden. Spitvorken worden dus gebruikt bij het omspitten van grond in de tuin, terwijl de bladvork juist weer wordt gebruik om bladeren op te harken. In feite is dit dus eigenlijk een hark. De gazonvork is wel weer een echte vork, die van pas komt bij de afwatering van regenwater in gazons. Door er gaten mee te prikken, kan hemelwater makkelijk in de grond worden opgenomen. Tenslotte is er de woelvork, waarmee grond wordt omgewoeld en het op die manier losser wordt. Bij Delftechniek kunt u terecht voor een aantal van deze uitvoeringen, die u voor een scherpe prijs online koopt. Wij zorgen vervolgens voor een snelle levering!

Bezig met laden...