Sorteer op:
Schuurbanden shop

Schuurband

Om te schuren met een schuurbandmachine heeft u schuurband nodig. Dit type schuurmiddel is ideaal voor het schuren van grote oppervlakken, zoals hout, metaal, kunststof en andere materialen. Ze zijn bijzonder effectief bij het verwijderen van ruwe oppervlakken, het gladmaken van houten planken en het verwijderen van oude verflagen. Schuurbanden zijn populair in zowel professionele werkplaatsen als voor doe-het-zelfprojecten, omdat ze het schuren efficiënter maken en zorgen voor een consistente afwerking.

Wat is schuurband?

Een schuurband is een type schuurmiddel dat wordt gebruikt om oppervlakken glad te maken, af te werken of te egaliseren. Het bestaat uit een flexibele strook van schuurmateriaal, oftewel schuurpapier, in de vorm van een riem of band. Deze band wordt vervolgens bevestigd aan een schuurmachine. Elke machine heeft zo zijn eigen afmetingen en specifieke schuurband nodig, bij Delftechniek vindt u schuurband in verschillende lengtes en breedtes voor diverse machines en merken.

Schuurband voor elk project

Er zijn verschillende bandschuurmachines, maar ook diverse soorten schuurband. Zo hebben we bij Delftechniek voor elk project de juiste korrelgrootte. Hoe lager het getal van de korrelgrootte, hoe grover de schuurband en hoe meer materiaal het verwijdert. Hoe hoger het getal, hoe fijner de schuurband en hoe gladder het oppervlak wordt. Om gehele verflagen te verwijderen is een korrel tussen de 40 en 80 geschikt. En voor het opruwen van een oppervlak ter voorbereiding van een volgende lak- of verflaag is een korrel tussen de 180 en 240  een goede keuze. Voor meer schuurmiddelen zoals schuurschijven, schuurrollen of waterproof schuurpapier, bent u bij ons aan het juiste adres.

Bezig met laden...