Sorteer op:
Pagina
Machines shop

Gereedschapsmachines

Met gereedschapsmachines worden heel veel handelingen een stuk eenvoudig en voert u ze veel sneller uit. In tegenstelling tot gereedschap dat met de hand wordt bediend, hoeft u er namelijk niet of nauwelijks kracht voor te gebruiken. Dat betekent dat u ook langer door kunt werken met machinaal gereedschap zonder last te krijgen van vermoeidheid. Bovendien kunt u in de meeste gevallen veel meer kracht zetten met gereedschapsmachines dan wanneer u handmatig te werk gaat.

 

Soorten gereedschapsmachines

Wanneer u op zoek bent naar een gereedschapsmachine, is er veel keuze. In de eerste plaats is de functionaliteit belangrijk. Heeft u het apparaat nodig om te zagen, te slijpen, te schroeven of voor een andere toepassing? Daarnaast heeft u uiteraard een ruime keuze uit de aandrijving van de machine. Zo zijn er de volgende soorten gereedschapsmachines bij Delftechniek verkrijgbaar:

 

 

Een gereedschapsmachine veilig gebruiken

Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om te weten hoe u een gereedschapsmachine veilig kunt gebruiken. Zeker met scherpe machines die messen, zagen of beitels bevatten, is het belangrijk dat u de veiligheid van u en uw omgeving voorop stelt. Zo dient u rekening te houden met het beschermen van uw ogen, oren, handen en andere lichaamsdelen. Daarnaast is het belangrijk dat u de gereedschapsmachine zo neerlegt, dat er geen scherpe delen uitsteken. Bij vaste machines is het aan te raden om bijvoorbeeld het zaagblad na gebruik goed af te dekken. Bij elektrische machines is het van belang dat u oppast met vloeistoffen en vocht om kortsluiting te voorkomen.

 

Onderhouden van gereedschapsmachines

Het is belangrijk om machines voor gereedschappen goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat er schade kan ontstaan of dat de machine zijn werking verliest. Een van de redenen voor een verminderende functionaliteit van een machine is doordat er stofdeeltjes in het apparaat terecht komen. Hierdoor kan er na verloop van tijd slijtage aan de onderdelen ontstaan. Ook neemt de kans op een storing toe, zeker bij elektrische apparatuur. Onze tip: zorg dat u elke gereedschapsmachine na gebruik stofvrij maakt en berg deze vervolgens ook stofvrij op in een gesloten kist of gereedschapskast.

 

Gereedschapsmachines kopen of huren

Het kan voorkomen dat u een machine nodig heeft voor een bepaalde werkzaamheid. In dat geval kunt u twee dingen doen: een nieuwe machine aanschaffen of een gereedschapsmachine huren. In het laatste geval is dat aan te raden, wanneer u verwacht deze in de toekomst niet meer te gebruiken. Toch kan het kopen van een gereedschapsmachine toch handiger zijn dan u denkt. Mocht er onverwachts iets stuk gaan of heeft een buurman of collega het hulpmiddel nodig, dan heeft u deze in ieder geval voorhanden en hoeft u het niet opnieuw te huren.

Bezig met laden...