Kitten shop

Kit

Met kit kunt u veel werkzaamheden uitvoeren. Bekende toepassingen van het gebruik van kit zijn bij de afwerking van sanitair, bijvoorbeeld het afkitten van glas zoals ramen en onderdelen van de keuken, toiletruimte of badkamer. Ook het bevestigen van plinten met kit is een handige oplossing. Het grote voordeel van kit is dat, wanneer deze juist is aangebracht, deze zorgt voor een vochtwerende verlijming. Plaatst u bijvoorbeeld een nieuwe gootsteen in de keuken of een wastafel in de badkamer, dan zorgt de kitlaag ervoor dat deze stevig op zijn plaats zit, en vocht geen kans krijgt om eronder te komen. Ook het voorkomen van schimmel, de elasticiteit van deze lijmsoort en het bestand zijn tegen (agressieve) schoonmaakmiddelen zijn belangrijke eigenschappen waarin een goede kit zich onderscheidt vergeleken met reguliere lijmen. Verder zijn er speciale soorten kit voor gebruik in de buitenlucht en kunt u ook kitten kopen die overschilderbaar zijn. Bij Delftechniek hebben we al deze soorten en overige onderhoudsproducten voordelig op voorraad liggen, voor elke klus!

Welke kit moet ik gebruiken?

Doordat kit in veel verschillende varianten verkrijgbaar is, kunt u het gebruiken voor diverse toepassingen. Het is echter wel belangrijk dat u de juiste kitsoort kiest voor de werkzaamheden waar u mee bezig bent. De eigenschappen van kitten kunnen namelijk verschillen, en wanneer u de verkeerde soort kit gebruikt, kan de nieuwe kitlaag loslaten of beschadigd raken. Dat gaat ten koste van de afdichting en afwerking. Zorg er daarom voor dat u altijd de goede kit kiest. Grofweg zijn er de volgende varianten verkrijgbaar: 

  • Afdichtingskitten
  • Montagekitten
  • Beglazingskitten
  • Siliconenkitten
  • Acrylaatkitten

Aan de naam kunt u vaak al wel aflezen welke soort u het beste kunt gebruiken. Of het nu is voor het monteren, afdichten of het afkitten van glas, bij ons vindt u deze soorten kit voor een standaard lage prijs. En met bekende merken als Bison, Kelfort, Griffon en Sika kunt u ook nog eens rekenen op de hoogste kwaliteit, voor het beste resultaat.

Hoelang moet kit drogen?

Het is belangrijk dat kit goed droogt. Het verschilt echter wel per kitsoort, hoelang u deze moet laten drogen. Een kitsoort zoals acrylaatkit heeft namelijk veel minder tijd nodig om te drogen, dan kitsoorten zoals siliconenkit en polymeerkit. De eerste is namelijk vaak al binnen een kwartier aan het uitdrogen, terwijl siliconenkitten en polymeerkitten nieuwe kitlaag nog enkele uren vloeibaar kunnen zijn. Het is in ieder geval belangrijk om over het algemeen minimaal 24 uur te wachten met douchen wanneer je in de badkamer kit hebt gebruikt, zodat je zeker weet dat de buitenste laag voldoende uitgehard is. Voor het beste resultaat, is het echter verstandig om toch wel enkele dagen te trekken, zodat u uit kunt gaan van een optimale hechting en afdichting.

Kit verwijderen

Wilt u kit verwijderen, dan is dat normaal gesproken een vrij eenvoudige handeling waar u geen ingewikkelde gereedschappen voor nodig heeft. Met een scherp mesje, zoals een stanleymes of breekmes, kunt u voorzichtig de kitranden lossnijden. Vervolgens haalt u de grootste oude kitresten weg met een (voegen)krabber, en de laatste kitresten kunt u hierna met een schrapertje verwijderen. Wat een veelgebruikte oplossing is voor het verwijderen van de laatste resten kit, is met een speciale kitverwijderaar, of wat wasbenzine. Het is wel belangrijk dat u alle resten verwijdert, voordat u een nieuwe kitlaag aanbrengt, omdat u anders geen optimale hechting creëert.

 

Bezig met laden...