Sorteer op:
Kelfort Siliconenkit

Vanaf

Kelfort Siliconenkit

Vanaf

Dow Corning Siliconenkit - Transparant

Vanaf

Soudal Siliconenkit Silirub 2 Transparant 300ml
Soudal Silirub 2 Siliconenkit RAL9002 310ml
Soudal Silirub 2 Siliconenkit RAL9010 310ml
Soudal Silirub 2 Siliconenkit RAL9001 310ml
Bison Siliconenkit 300ML Transparant
Siliconenkitten shop

Siliconenkit

Met siliconenkit worden producten en materialen zodanig afgedicht, dat geen water of vocht weg kan vloeien. Een van de meest voorkomende toepassingen is op plaatsen waar veel vocht voorkomt, zoals in de badkamer of keuken. Zeker bij het monteren van een nieuwe wastafel en kranen is deze kitsoort op siliconenbasis onmisbaar. Het wordt echter ook bijzonder veel gebruikt in de bouwsector, bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten en renovatie klussen. Het kan ook nog dienen als isolatiemiddel en wordt vaak gebruikt door elektriciens om kortsluiting te voorkomen. In de auto-industrie wordt het weer ingezet als hulpmiddel bij het vervangen van onderdelen, om deze te voorzien van een pakking. Kortom het is één van de meest universele kitten die ontwikkeld is. Ook voor dagelijks gebruik in huis zijn siliconenkitten ontzettend handig. Wanneer u zelf een losse kraan in de keuken vast wilt zetten, is deze kitsoort onmisbaar. Maar ook in de badkamer komt siliconenkit altijd van pas. Het zorgt voor een vochtbestendige afdichting, zodat er geen kans op lekkage kan ontstaan. Ook schimmelvorming krijgt geen kans, doordat siliconenkit bestand is tegen schimmel.

Siliconenkit gebruiken en verwijderen

Er zijn een paar belangrijke zaken waar u op moet letten wanneer u (transparante) siliconenkit gaat gebruiken of moet verwijderen. Het is namelijk een middel dat perfect hecht, maar dient wel goed aangebracht te worden. Zo moet de oude kitlaag goed verwijderd worden, voor u een nieuwe aanbrengt. Dit kan vrij eenvoudig door de oude laag eerst los te snijden met een scherp mes, en de laatste resten eventueel met een krabbertje los te krabben. Een oplosmiddel of ontvetter gebruikt u tenslotte om te zorgen voor een schoon oppervlak, zodat de nieuwe siliconenkit laag perfect hecht. Het is namelijk belangrijk dat de ondergrond goed schoongemaakt is, om te voorkomen dat de nieuwe laag los gaat laten of niet goed afdicht.

Voordelen van siliconenkit

Een groot voordeel van siliconenkit is dat u het kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende handelingen. Of het nu gaat om klussen thuis zoals het afkitten van sanitair of wanneer u dagelijks in de bouw werkt, met deze soorten kit kunt u ontzettend veel handelingen verrichten en ze zijn bij vrijwel alle materiaalsoorten te gebruiken. Welke u ook nodig heeft (transparant of juist niet), bij ons schaft u ze allemaal voordelig aan. En met bekende merken als Bison en Kelfort, heeft u uiteraard topkwaliteit in huis. Deze en alle andere onderhoudsproducten krijgt u bovendien ook nog eens snel toegestuurd, uiterlijk de volgende werkdag, zodat u er direct mee aan de slag kunt gaan!

Hoelang moet siliconenkit drogen?

De droogtijd van siliconenkit bedraagt normaal gesproken zo’n 24 uur (voordat u het kunt gebruiken), maar dit is wel afhankelijk van de dikte van de kitlaag. En hoewel u de kit na 24 uur kunt gebruiken, betekent dit vaak nog niet dat de gehele laag goed uitgedroogd is. Dit kan in totaal enkele dagen duren. Wees daarom ook na een dag nog voorzichtig met de nieuwe laag siliconenkit, zodat u zeker weet dat deze optimaal kan drogen.

Bezig met laden...