Onderhoudsproducten shop

Contactlijm

Met contactlijm kunt u diverse materiaalsoorten aan elkaar vast maken. In tegenstelling tot veel andere lijmsoorten, zijn contactlijmen elastischer en bovendien geschikt voor het vastlijmen van uiteenlopende producten die gemaakt zijn van metaal, kunststof en rubber, maar ook leer en vilt zijn hiermee vast te maken. Het is om die reden dan ook een ontzettend veelzijdige lijmsoort die bijna altijd en overal van pas komt. Het is een lijmsoort die veel wordt gebruikt bij professionals in de bouwsector, maar ook thuis is het handig om contactlijm in de schuur te hebben liggen. Bij Delftechniek zijn deze lijmen in zowel kleine tubes verkrijgbaar, als in grote 5 liter blikken. U kunt daarbij uiteraard rekenen op een snelle verzending en standaard lage prijzen!

Bison contactlijm en andere merken

Bij ons vindt u Bison contactlijm en andere merken, waardoor u de garantie heeft op hoge kwaliteit lijm. Deze merken leveren contactlijmen die zich onderscheiden door een zeer sterke hechting. Of u het nu gebruikt voor het vastlijmen van metalen voorwerpen op het werk, of een lijmsoort nodig heeft voor reparatiewerk met stoffen als leer of een los stuk tapijt moet vastlijmen. Met merken als Bison en Griffon heeft u altijd de juiste contactlijm voorhanden die u kunt gebruiken voor het lijmen van de meest uiteenlopende materialen. Tevens hebben wij ook nog diverse andere onderhoudsproducten van deze merken, die u eveneens voordelig mee kunt bestellen.

Hoe moet je contactlijm gebruiken?

In tegenstelling tot lijmsoorten zoals hout- en constructielijm, gebruikt u contactlijm nét even anders. Het wordt namelijk in een hele dunne laag uitgesmeerd, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van een kwast, spatel of speciale lijmkam. Het is bij deze lijm ook zo dat deze droog moet zijn, voordat u de te lijmen onderdelen aan elkaar bevestigt. Zodra contactlijm droog aanvoelt, kunt u de producten pas aan elkaar bevestigen en zal de lijm hechten.

Wat is de droogtijd van contactlijm?

Hoewel het afhankelijk is van de omgevingstemperatuur, zal contactlijm bij ‘normale’ temperaturen gemiddeld zo’n 5 minuten nodig hebben om goed te kunnen drogen. Vanaf dat moment kunt u de gelijmde onderdelen aan elkaar bevestigen. Zorg er altijd voor, dat de lijm goed droog is, aangezien het anders niet of onvoldoende hechting heeft.

Hoe kun je contactlijm verwijderen?

In de meeste gevallen is contactlijm makkelijk te verwijderen. U kunt bijvoorbeeld een zuur gebruiken, zoals azijn of citroensap, wanneer een gewone handzeep niet volstaat. Ook oplosmiddelen zoals aceton worden veel gebruikt om contactlijm te verwijderen. Wanneer u het van plastic of kunststof wilt verwijderen, kunt u nagellakremover gebruiken om de resten te verwijderen.

 

Bezig met laden...