Sorteer op:
Emma Veiligheidsschoen Vera XD S2 Instapper Wit

Vanaf

Emma Veiligheidsschoen Mitchel S3 Zwart

Vanaf

Emma Werksokken Hydro-Dry Zwart/Grijs

Vanaf

Dunlop Edmar Protomaster S5 SRA Veiligheidslaars S5 Zwart

Vanaf

Dassy Profesional Workwear Veiligheidsschoenen Laag Corus S3

Vanaf

Mysole Inlegzool Doorgezakte Voet Grijze Zool Grijze Zool

Vanaf

Mysole Inlegzool Holle Voet Bruine Zool Work Arch High

Vanaf

Mysole Inlegzool Normale Voet Blauwe Zool Work Arch Medium

Vanaf

SIP Bosbouwlaars Klasse 3 Zwart/Oranje

Vanaf

Helly Hansen Veiligheidssneaker Oslo - Laag Black/Oranje

Vanaf

Sika Klompen Klomp open hiel met hielriem wit 8185 FLEX LBS

Vanaf

Emma Veiligheidsschoen S3 Trento Esd

Vanaf

Emma Veiligheidsschoen hoog s3 XD Ranger

Vanaf

Emma Veiligheidsschoen Hoog S3 Martino Frontier

Vanaf

Oregon Bosbouwlaars Klasse 3 Yukon

Vanaf

Jolly Scarpe Rits Voor 9381 9065 9081 9052 121Rcn3

Vanaf

Jolly Scarpe Rits Voor 6200 6205 9600 12Rce3

Vanaf

SafeWorker Hoge Werkschoen S3 Napels

Vanaf

Emma Veiligheidslaars S3 Src Mento

Vanaf

Dunlop Veiligheidslaars Edmar Protomaster 142pp

Vanaf

Strövels Klomp open hiel FLEX 923 Onbeveiligd

Vanaf

Strövels Klomp dichte hiel FLEX 933 Onbeveiligd

Vanaf

. Sok Sibex Zomer Marine

Vanaf

SFC Werkschoen Dames - Low Rider Iii Onb Zwart

Vanaf

Voetbescherming shop

Voetbescherming

Het zorgen voor goede voetbescherming is een belangrijke manier van het voorkomen van letsel door ongelukken of het dragen van ongeschikt of slechtzittend schoeisel. Zeker wanneer u als professional werkzaam bent in de bouw of in een industriële sector, is het dragen van goede werkschoenen een must. Vaak zal een werkgever personeel overigens verplichten om goed werkschoeisel te dragen om blessures en ongelukken te voorkomen. Naast schoeisel kunt u trouwens ook denken aan comfortabele sokken en inlegzolen of speciale veters die bijvoorbeeld vlamvertragend (brandvertragend) zijn. In ieder geval heeft u bij Delftechniek een ruime keuze uit geschikte producten die enerzijds bescherming bieden, maar aan de andere kant ook comfortabel zitten.

 

Soorten voetbescherming

Er zijn tegenwoordig zeer veel soorten voetbescherming verkrijgbaar. Waar er vroeger weinig keuze was, is er tegenwoordig een groot scala aan beschermingsmiddelen voor de voet ontwikkeld. In alle gevallen is het belangrijk dat de producten voldoende veiligheid bieden, comfortabel zitten en in sommige gevallen makkelijk aan en uit te trekken zijn. Zo zijn er de bekende varianten van werkschoenen, werklaarzen en klompen met een versterkte veiligheidsneus (van staal of een harde kunststofsoort zoals glasvezel). De laatste jaren zijn er aan dat rijtje zelfs sneakers toegevoegd, die veiligheid en comfort combineren met een moderne uitstraling. Verder is er een groot verschil in de manier van uittrekken van de soorten voetbescherming. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit gesloten varianten die u stevig vast zet door het strikken van veters, of juist de modellen die u gemakkelijk uit kunt trekken, zoals een klomp.

 

De juiste voetbescherming kiezen

Bij het kiezen van geschikte voetbescherming zijn er een aantal factoren belangrijk. Het is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk dat het schoeisel voldoende veiligheid en bescherming biedt. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk voldoende comfort en gebruiksgemak hebben. Een goede pasvorm en ademende materialen zijn daarbij van belang, maar isolatie en waterdichtheid kunnen ook een afweging zijn bij de keuze. Kortom, genoeg opties om een geschikte uitvoering te vinden. Bij Delftechniek hebben we dankzij ons ruime aanbod in ieder geval altijd een geschikt model schoeisel of zool op voorraad liggen, en ook voor werksokken en veters vindt u bij ons een betaalbare variant.

 

Bewaren en onderhouden van voetbescherming

Om te zorgen voor een lange levensduur, is het aan te raden om producten voor voetbescherming goed te bewaren en onderhouden. Bij sokken is het vaak een eenvoudige kwestie van deze in de wasmachine reinigen, maar bij schoeisel is dat iets minder eenvoudig. Heeft u een schoen of laars van leer, dan kunt u dit reinigen met lauw water en van tijd tot tijd invetten. Het is overigens altijd aan te raden om werkschoeisel regelmatig schoon te maken, zodat de levensduur van de schoenen en laarzen verlengt, maar vooral vanwege de hygiëne. Door regelmatig stof en vuil te verwijderen, krijgen bacteriën minder kans en is de kans op infecties of kwaliteitsverlies minimaal.

 

Bezig met laden...