VANHULLEY

Samen innoveren: Uw afgeschreven werkkleding verwerken tot nieuwe gebruiksartikelen voor uw eigen organisatie!

Als het gaat om duurzaam ondernemen vindt Delftechniek het belangrijk om zowel op sociale als ecologische welvaart te focussen. Om deze redenen is Delftechniek een SDG 17 partnership aangegaan met de sociale onderneming Vanhulley. Hiermee maken wij een aantal VN-duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG's) binnen onze organisatie concreet.

In samenwerking met Vanhulley laten wij producten voor u op maat maken. Deze producten zijn gemaakt van uw eigen ingezamelde werkkleding en daarmee circulair (upcycling naar producten op hetzelfde niveau). Er zijn een tal van mogelijkheden binnen uw organisatie; denk aan laptophoezen, laptoptassen, rugzakken, schoudertassen, mondkapjes, kinderkleding etc.

Waarom kiezen voor dit traject: werkervaring zet deuren open De producten tijdens dit traject worden gemaakt door vrouwen en mannen die graag willen werken. Hun enige probleem? Ze missen de juiste vooropleiding en werkervaring. Dit traject biedt hen de kans om ervaring op te doen. Ervaring in het samenwerken, ervaring in het omgaan met meerdere culturen en het ervaren van een werkritme. Tegelijkertijd volgen ze een jaar lang een algemene ROC-opleiding waarmee ze hun toekomstperspectief verbreden en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het resultaat is veel meer dan een diploma. De deelnemers vinden hun eigen kracht terug. Dit noemen wij een portie lef omzetten in een dosis trots. De deelnemers worden daarna begeleid in een plan voor hun volgende stap, zoals een baan, stage of vervolgopleiding.

Wilt u nou ook slim doen met uw oude bedrijfskleding? Samen met onze samenwerkingspartner en uw organisatie is dat mogelijk. Op deze manier draagt u niet alleen bij aan de duurzame maatschappij, maar ook kunnen we deze mannen en vrouwen een toekomstperspectief bieden! Hoe mooi is dat? De procedure om het mogelijk te maken;

Uw vaste contactpersoon van Delftechniek en een vertegenwoordiger van Vanhulley komen bij u langs. Zij bespreken nieuwe bestemmingen van afgeschreven kleding binnen uw organisatie. Naar aanleiding van de eerste gesprekken en de behoeften binnen uw organisatie, maken wij een aantal proefproducten. Wanneer u een definitieve keuze heeft gemaakt, starten wij met het verzamelen van het benodigde materiaal uit de stroom van afgeschreven kleding. Dit bezorgen wij bij het naaiatelier van Vanhulley. U ontvangt van ons gelijktijdig met uw reguliere leveringen uw Vanhulley artikelen (dit voorkomt onnodige verkeersbewegingen).

Wij richten een soortgelijk traject eerder in voor o.a. Morssinkhof en Het Drentse Landschap. Zo maakte Het Drentse Landschap van hun oude werkkleding schoudertassen en rugzakken en Morssinkhof maakte een slabbetje, broekje en een mutsje.

Producten op maat

Ook Delftechniek heeft producten op maat laten maken bij Vanhulley. Wij hebben al tal van verschillende producten laten maken. Voorbeelden hiervan zijn de Delftechniek laptoptas, slabbetjes en rugzakken. Een hebben wij tijdens de corona periode gepersonaliseerde mondkapjes laten maken.

Circulaire retourlogistiek

Kleding waar geen nieuwe bestemming voor is binnen uw eigen organisatie, toch een duurzame bestemming.

Naast het Vanhulley traject bieden wij u kosteloos een circulaire retourlogistiek aan voor al uw afgeschreven bedrijfskleding en schoeisel. De ingezamelde kleding die niet wordt gebruikt voor uw Vanhulley opdracht wordt verwerkt door onze samenwerkingspartners (Frankenhuis en Havep), zodat de grondstoffen uit deze producten kunnen worden hergebruikt. Op de door u aangewezen locaties plaatsen wij een inzamelmeubel voor afgeschreven werkkleding en schoenen. Wanneer u per e-mail meldt dat de inzamelmeubel vol is, neemt onze bezorger de volle zak mee retour en plaatst direct een lege zak in uw inzamelmeubel terug.

Nieuwsgierig wat wij op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen nog meer doen en hoe wij daarmee invulling geven aan een aantal van de VN-duurzaamheidsdoelen (SDG’s)? Lees dan hier verder!

Bezig met laden...