Sorteer op:
Kelfort Slotbout Galv.Verzinkt Din 603/555 Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Pozidriv Deeldraad PZ series Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Torx Voldraad TX Series Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Platte Kop Deeldraad Torx TX Series Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Pozidriv Voldraad PZ series Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spanhuls 6X40 Bestellijst

Vanaf

- Veermoer, Type 2 Bestellijst

Vanaf

Kelfort Zeskantmoer Messing Din 934 Bestellijst

Vanaf

- Flensmoer Zeskant Din 6923 Galv.verzinkt Bestellijst

Vanaf

Kelfort Plaatschroef Zelfborend VK DIN 7504P Elektrolytisch Verzinkt Bestellijst

Vanaf

Kelfort Vlonderschroef Bestellijst

Vanaf

Kelfort Zelfborende Kraagbout Bestellijst

Vanaf

- Boorschroef Elv Din 7504-m Robertson Kop Bestellijst

Vanaf

Kelfort Zelfborende Plaatschroef, Gegalv. Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Metselkoord Spoel 50m Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Polypropyleen Koord Oranje Bestellijst

Vanaf

Kelfort Nylon Koord Bestellijst

Vanaf

- Inbusbout CK DIN 912 RVS A2 Bestellijst

Vanaf

Kelfort Inlegspie Vlak Din 6885a Bestellijst

Vanaf

Kelfort Snelbouwschroeven Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Snelbouwschroeven Gefosfateerd Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Afplaktapes 50 m Bestellijst

Vanaf

Kelfort Verpakkingstape 66Mx50mm Bestellijst

Vanaf

Kelfort Draadnagels Verloren Kop RVS A2 Bestellijst

Vanaf

Pagina
Bevestigingen shop

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal wordt gebruikt om verschillende objecten of producten aan elkaar vast te maken. Dit kan voor een korte periode zijn of juist voor een permanente bevestiging. Er zijn ontzettend veel verschillende materialen die worden gebruikt voor een stevige bevestiging. Zo is er veel variatie in het materiaal waarvan het gemaakt is, zoals hout, kunststof (roestvrij) staal of andere metaalsoorten. Delftechniek heeft een groot aanbod met vrijwel alle denkbare soorten bevestigingsmaterialen, zodat u voor ieder doeleinde een geschikte oplossing vindt.

Soorten bevestigingsmateriaal

Er zijn talloze soorten bevestigingsmaterialen. Het bekendst zijn waarschijnlijk bouten, schroeven en moeren. Toch zijn er nog veel meer soorten, zoals tape en touw en verankeringsmaterialen. Die laatste worden gebruikt om bijvoorbeeld zware objecten aan een muur of plafond vast te maken. Voor kleine klussen volstaat het vaak om gebruik te maken van een rol tape of touw. Daarbij heeft u het voordeel dat u geen schade toebrengt aan een product en u het eenvoudig weer los kunt maken.

Bevestigingsmateriaal gebruiken op een veilige manier

Wanneer u gebruik gaat maken van bevestigingsmaterialen, is veilig werken een belangrijk aspect. Afhankelijk van welk middel u gaat gebruiken, dient u rekening te houden met voorzorgsmaatregelen. Zeker wanneer er scherpe delen aan het materiaal zitten, kunt u bijvoorbeeld denken aan oogbescherming of het dragen van goede handschoenen. Let er ook op dat u het juiste gereedschap gebruikt, zodat u niet per ongeluk uitschiet of schade aan een object toebrengt. Veilig werken met bevestigingsmateriaal betekent natuurlijk ook dat u kinderen of huisdieren uit de buurt houdt.

Welke bevestigingsmaterialen heb ik nodig?

Omdat er zoveel verschillende bevestigingsmaterialen zijn, is het niet altijd eenvoudig om de juiste te kiezen. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de toepassing: wilt u iets muurvast hebben of juist voor korte tijd bevestigingen en naderhand makkelijk los kunnen maken? Ook de draagkracht van het materiaal is van belang. U zult steviger materiaal nodig hebben wanneer u een zwaar object moet bevestigen dan wanneer u met lichte objecten werkt. Houd er ook goed rekening mee of het bevestigingsmateriaal binnen- of buitenshuis wordt gebruikt met het oog op roestvorming of andere vormen van schade.

Hoe kan ik bevestigingsmaterialen verwijderen of losmaken?

Om bevestigingsmaterialen te verwijderen of los te maken, heeft u in de eerste plaats het juiste gereedschap nodig. Bij touw en tapes zijn dat over het algemeen uw handen en kunt u, indien nodig, een mes of schaar gebruiken. Wilt u schroeven, bouten of moeren verwijderen? Dan gebruikt u over het algemeen schroevendraaiers, ring- en steeksleutels. Zorg er dan wel voor dat u de juiste maat kiest, zodat u voorkomt dat de bout of schroef doldraait. Een ander handig middel is overigens een bahco of waterpomptang, waarmee u de maat eenvoudig kunt instellen op de kop van de bout of moer.

 

Bezig met laden...