Sorteer op:
Kelfort Plaatschroef Bolcilinderkop Philips Gegevalv. Din 7981ch Bestellijst

Vanaf

Kelfort Metaalschroef Philips, Ck Gegalv. Din 7985h Bestellijst

Vanaf

Kelfort Metaalschroef Philips, Vk Gegalv. Din 965h Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Oogmoer DIN 582 Verz. Bestellijst

Vanaf

Kelfort Vleugelmoer Amerik. Model Elv Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Oogbout DIN 580 Galv.verzinkt Bestellijst

Vanaf

Kelfort Afdekkap voor Houtdraadbout Bestellijst

Vanaf

Kelfort Houtdraadbout DIN 571 4.6 Galv.verzinkt Bestellijst

Vanaf

Inbusbout DIN 912 RVS-A4 Cilindrische kop Bestellijst

Vanaf

Inbusbout DIN 7991 8.8 Galv. Verzinkt Verzonken Kop Bestellijst

Vanaf

Kelfort Inlegspie Vlak Din 6885a Bestellijst

Vanaf

- Stelschroef Kratereind Din 916 45h Zwart Bestellijst

Vanaf

Inbusbout DIN 912 8.8 Galv. Verzinkt Cilindrische kop Bestellijst

Vanaf

N.N.B. Zeskantbout Zwart DIN 931 5.6 ISO 4014 Bestellijst

Vanaf

N.N.B. Veerring  IMPA 695201 Din 127B-Brons Bestellijst

Vanaf

N.N.B. Sluitring DIN 125A Kunststof Bestellijst

Vanaf

Delftechniek Kabelbundelband thomas & betts zwart Bestellijst

Vanaf

Delftechniek KABELBUNDELBAND THOMAS & BETTS<BR/>ZWART 92X2.4MM<BR/>TYB-23MX TYB-23MX Bestellijst

Vanaf

Bout DIN 931 RVS-A2 Bestellijst

Vanaf

Hellermann Kabelbundelband LK2A - 270x4.6mm Bestellijst

Vanaf

Bout DIN 931 10.9 Zwart Bestellijst

Vanaf

Bout DIN 931 8.8 Zwart Bestellijst

Vanaf

Bout DIN 931 8.8 Therm.Verzinkt Bestellijst

Vanaf

- Veerring thermisch verzinkt m8 din 127 Bestellijst

Vanaf

Bevestigingen shop

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal wordt gebruikt om verschillende objecten of producten aan elkaar vast te maken. Dit kan voor een korte periode zijn of juist voor een permanente bevestiging. Er zijn ontzettend veel verschillende materialen die worden gebruikt voor een stevige bevestiging. Zo is er veel variatie in het materiaal waarvan het gemaakt is, zoals hout, kunststof (roestvrij) staal of andere metaalsoorten. Delftechniek heeft een groot aanbod met vrijwel alle denkbare soorten bevestigingsmaterialen, zodat u voor ieder doeleinde een geschikte oplossing vindt.

Soorten bevestigingsmateriaal

Er zijn talloze soorten bevestigingsmaterialen. Het bekendst zijn waarschijnlijk bouten, schroeven en moeren. Toch zijn er nog veel meer soorten, zoals tape en touw en verankeringsmaterialen. Die laatste worden gebruikt om bijvoorbeeld zware objecten aan een muur of plafond vast te maken. Voor kleine klussen volstaat het vaak om gebruik te maken van een rol tape of touw. Daarbij heeft u het voordeel dat u geen schade toebrengt aan een product en u het eenvoudig weer los kunt maken.

Bevestigingsmateriaal gebruiken op een veilige manier

Wanneer u gebruik gaat maken van bevestigingsmaterialen, is veilig werken een belangrijk aspect. Afhankelijk van welk middel u gaat gebruiken, dient u rekening te houden met voorzorgsmaatregelen. Zeker wanneer er scherpe delen aan het materiaal zitten, kunt u bijvoorbeeld denken aan oogbescherming of het dragen van goede handschoenen. Let er ook op dat u het juiste gereedschap gebruikt, zodat u niet per ongeluk uitschiet of schade aan een object toebrengt. Veilig werken met bevestigingsmateriaal betekent natuurlijk ook dat u kinderen of huisdieren uit de buurt houdt.

Welke bevestigingsmaterialen heb ik nodig?

Omdat er zoveel verschillende bevestigingsmaterialen zijn, is het niet altijd eenvoudig om de juiste te kiezen. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de toepassing: wilt u iets muurvast hebben of juist voor korte tijd bevestigingen en naderhand makkelijk los kunnen maken? Ook de draagkracht van het materiaal is van belang. U zult steviger materiaal nodig hebben wanneer u een zwaar object moet bevestigen dan wanneer u met lichte objecten werkt. Houd er ook goed rekening mee of het bevestigingsmateriaal binnen- of buitenshuis wordt gebruikt met het oog op roestvorming of andere vormen van schade.

Hoe kan ik bevestigingsmaterialen verwijderen of losmaken?

Om bevestigingsmaterialen te verwijderen of los te maken, heeft u in de eerste plaats het juiste gereedschap nodig. Bij touw en tapes zijn dat over het algemeen uw handen en kunt u, indien nodig, een mes of schaar gebruiken. Wilt u schroeven, bouten of moeren verwijderen? Dan gebruikt u over het algemeen schroevendraaiers, ring- en steeksleutels. Zorg er dan wel voor dat u de juiste maat kiest, zodat u voorkomt dat de bout of schroef doldraait. Een ander handig middel is overigens een bahco of waterpomptang, waarmee u de maat eenvoudig kunt instellen op de kop van de bout of moer.

 

Bezig met laden...