Sorteer op:
Kelfort Kelfort Polypropyleen Koord Oranje Bestellijst

Vanaf

Kelfort Nylon Koord Bestellijst

Vanaf

Kelfort Snelbouwschroeven Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Snelbouwschroeven Gefosfateerd Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Afplaktapes 50 m Bestellijst

Vanaf

Kelfort Verpakkingstape 66Mx50mm Bestellijst

Vanaf

Kelfort Draadnagels Bestellijst

Vanaf

Kelfort Draadnagels Bestellijst

Vanaf

Kelfort Stalen Nagels Bestellijst

Vanaf

Kelfort Draadnagels Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Draadnagels Bestellijst

Vanaf

Delftechniek Spaanplaatschroef Pzd Fis 6.0x160 Pk Deeldraad 6.0x160 PK DEELDRAAD Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spijkerpluggen Platkop Bestellijst

Vanaf

Kelfort Muurpluggen Bestellijst

Vanaf

Houtdraadbout Din 571 4.6 Galv.verzinkt Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Platte Kop RVS A2 Bestellijst

Vanaf

Kelfort Spaanplaatschroef Torx Rvs Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Spaanplaatschroeven Platte Kop Deeldraad Bestellijst

Vanaf

Kelfort Draadeind DIN 975 Messing Bestellijst

Vanaf

Kelfort Houtschroef, Messing Vernikkeld Bestellijst

Vanaf

Kelfort Houtschroef, Messing Bestellijst

Vanaf

Kelfort Gevelplaatschroef Voor Trespa Bestellijst

Vanaf

Kelfort Gevelplaatschroef Type A Met Elastomeerring Rvs Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Blindklinknagel Aluminium Bestellijst

Vanaf

Bevestigingen shop

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal wordt gebruikt om verschillende objecten of producten aan elkaar vast te maken. Dit kan voor een korte periode zijn of juist voor een permanente bevestiging. Er zijn ontzettend veel verschillende materialen die worden gebruikt voor een stevige bevestiging. Zo is er veel variatie in het materiaal waarvan het gemaakt is, zoals hout, kunststof (roestvrij) staal of andere metaalsoorten. Delftechniek heeft een groot aanbod met vrijwel alle denkbare soorten bevestigingsmaterialen, zodat u voor ieder doeleinde een geschikte oplossing vindt.

Soorten bevestigingsmateriaal

Er zijn talloze soorten bevestigingsmaterialen. Het bekendst zijn waarschijnlijk bouten, schroeven en moeren. Toch zijn er nog veel meer soorten, zoals tape en touw en verankeringsmaterialen. Die laatste worden gebruikt om bijvoorbeeld zware objecten aan een muur of plafond vast te maken. Voor kleine klussen volstaat het vaak om gebruik te maken van een rol tape of touw. Daarbij heeft u het voordeel dat u geen schade toebrengt aan een product en u het eenvoudig weer los kunt maken.

Bevestigingsmateriaal gebruiken op een veilige manier

Wanneer u gebruik gaat maken van bevestigingsmaterialen, is veilig werken een belangrijk aspect. Afhankelijk van welk middel u gaat gebruiken, dient u rekening te houden met voorzorgsmaatregelen. Zeker wanneer er scherpe delen aan het materiaal zitten, kunt u bijvoorbeeld denken aan oogbescherming of het dragen van goede handschoenen. Let er ook op dat u het juiste gereedschap gebruikt, zodat u niet per ongeluk uitschiet of schade aan een object toebrengt. Veilig werken met bevestigingsmateriaal betekent natuurlijk ook dat u kinderen of huisdieren uit de buurt houdt.

Welke bevestigingsmaterialen heb ik nodig?

Omdat er zoveel verschillende bevestigingsmaterialen zijn, is het niet altijd eenvoudig om de juiste te kiezen. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de toepassing: wilt u iets muurvast hebben of juist voor korte tijd bevestigingen en naderhand makkelijk los kunnen maken? Ook de draagkracht van het materiaal is van belang. U zult steviger materiaal nodig hebben wanneer u een zwaar object moet bevestigen dan wanneer u met lichte objecten werkt. Houd er ook goed rekening mee of het bevestigingsmateriaal binnen- of buitenshuis wordt gebruikt met het oog op roestvorming of andere vormen van schade.

Hoe kan ik bevestigingsmaterialen verwijderen of losmaken?

Om bevestigingsmaterialen te verwijderen of los te maken, heeft u in de eerste plaats het juiste gereedschap nodig. Bij touw en tapes zijn dat over het algemeen uw handen en kunt u, indien nodig, een mes of schaar gebruiken. Wilt u schroeven, bouten of moeren verwijderen? Dan gebruikt u over het algemeen schroevendraaiers, ring- en steeksleutels. Zorg er dan wel voor dat u de juiste maat kiest, zodat u voorkomt dat de bout of schroef doldraait. Een ander handig middel is overigens een bahco of waterpomptang, waarmee u de maat eenvoudig kunt instellen op de kop van de bout of moer.

 

Bezig met laden...