Sorteer op:
Slagsleutels shop

Slagsleutel

Een slagsleutel is een bekende uitvoering binnen sleutelgereedschappen. Zoals de naam al aangeeft, kan er op dit type sleutel op het uiteinde geslagen worden. Ze zijn dan ook oersterk, en worden in veel gevallen gemaakt van speciaal chroom-vanadiumstaal. Daardoor kunt u er moeiteloos met hamers en mokers op slaan, zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de sleutel kapotslaat. Wanneer er een bout te strak zit om deze met normale ring-en steeksleutels los te krijgen, heeft u met deze uitvoering in de meeste gevallen een oplossing. Ook kunt u er andersom natuurlijk gebruik van maken, om de moer zo vast mogelijk te zetten. Bij Delftechniek vindt u alle varianten in ieder geval voor een zeer scherpe prijs.

 

Ringslagsleutel

De naam ringslagsleutel is ook een veelgebruikte benaming voor dit handige handgereedschap, en dat komt door het feit dat dit type aan het uiteinde een ringvormige uitsparing heeft. Deze ring heeft meerdere inkepingen, zodat u hem makkelijk over een bout kunt plaatsen. Zodra deze op zijn plek zit, kunt u er met een flinke hamer op beuken, zodat de bout of moer los wordt getikt. De ring kan ook geplaatst worden om een schroef juist extra vast te maken, wanneer u er zeker van wilt zijn dat deze niet makkelijk los kan raken. Ringslagsleutels zijn dus een goede investering voor wanneer u gereedschappen voor sleutelwerk nodig heeft, waarmee u extra kracht wilt uitoefenen, en het gebruik van normale sleutelgereedschappen geen resultaat oplevert.

 

Een slagsleutel gebruiken

Een slagsleutel gebruiken is een slimme manier om een bout of moer los te krijgen, die u niet meer loskrijgt met normale sleutels. Zeker bij een bout die al geruime tijd op zijn plaats zit, kan dit voorkomen. Ook andere invloeden, zoals corrosie, kunnen ervoor zorgen dat een moer niet meer in beweging kan komen. In dat geval is de slagsleutel een goede manier om de boel weer los te krijgen. Het ene uiteinde plaatst u op de bout, en het andere uiteinde bevat een blokvormige uitstulping. Die is daardoor geschikt om flink op te beuken. In de meeste gevallen gebeurt dit dan ook met een zware hamer of moker, en is de bout binnen een paar fikse tikken weer los.

 

Verschillende soorten slagsleutels

Er zijn verschillende soorten slagsleutels verkrijgbaar bij Delftechniek. De grootste variatie zit uiteraard in de grootte van deze producten. Ze worden geleverd voor vrijwel iedere maat moer. Ook zit er veel variatie in de uitvoeringen. Zo zijn er korte en lange slagsleutels verkrijgbaar. Een ander verschil is het materiaal dat gebruikt wordt voor de (ring)slagsleutel: u kunt bijvoorbeeld kiezen uit gebruineerd, gesmeed staal of een uitvoering die gemaakt is van verchroomd staal. Ze zijn in ieder geval allemaal geschikt voor de zwaarste toepassingen, en zullen dan ook jarenlang meegaan.

Bezig met laden...