Sorteer op:
Gedore Kabelschoentang 8139 Bestellijst

Vanaf

Gedore Insteek-Steeksleutel 7118 Bestellijst

Vanaf

Gedore Steeksleutel Type 6 Bestellijst

Vanaf

Gedore Inzetring UD-Profiel 31 R Bestellijst

Vanaf

Gedore Ringslagsleutel 306 Bestellijst

Vanaf

Gedore Stiftsleutel met 2C-T-Greep TORX 2142 TX Bestellijst

Vanaf

Gedore Moniertang 8380 TL Bestellijst

Vanaf

Gedore Haaksleutel Met Pen 40 Z Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel 12-kant 1/2" UD-Profiel D 19 Bestellijst

Vanaf

Gedore Voorhamer 9 F Bestellijst

Vanaf

Gedore Vuisthamer 20 F Bestellijst

Vanaf

Gedore Kabelschaar V 8091 Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel 1/2'' Lange Zeskant 19 L-Series Bestellijst

Vanaf

Gedore VDE-Soksleutel 6-Kant VDE 2133 Bestellijst

Vanaf

Gedore Ringslagsleutel Gebogen 306 G Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel-Schroevendraaier 3/8" Torx ITX 30 Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel-Schroevendraaier 1/2" INX 19 Bestellijst

Vanaf

Gedore Telefoontang 8132AB-TL Gebogen Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel-schroevendraaier 1/2" lang tbv inwendige Torx Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel 3/8" 12-kant ud-profiel Bestellijst

Vanaf

Gedore Dopsleutel 1/4" 6-kant Bestellijst

Vanaf

Kelfort Stootijzer Met Beitel & Knop Bestellijst

Vanaf

Kelfort Doorslijpschijf 1517-ALOX Bestellijst

Vanaf

Kelfort Kelfort Afbraamschijf 125mm Bestellijst

Vanaf

Gereedschappen

Met gereedschappen kunt u verschillende handelingen eenvoudig uitvoeren. U kunt hierbij denken aan het vast- of losmaken van bevestigingsmaterialen zoals schroeven, bouten en spijkers. Een andere belangrijke functie van gereedschap is het bewerken van een materiaal zoals hout, metaal of steen. Daar worden bijvoorbeeld boren, zagen en beitels voor gebruikt. Zo is er voor de meeste toepassingen wel een handig hulpmiddel verkrijgbaar. Bij Delftechniek betaalt u in ieder geval altijd een vaste lage prijs voor al onze gereedschappen.

 

Wat voor gereedschappen zijn er?

Grofweg zijn er twee verschillende soorten gereedschappen: handgereedschappen en machinale gereedschappen. Bij het handgereedschap kunt u denken aan al het gereedschap dat niet mechanisch wordt aangedreven, maar door de inzet van spierkracht. Machinaal gereedschap wordt juist aangedreven door energie. Deze werkt via een stekker in het stopcontact of door een opgeladen accu die zich in het machinale gereedschap bevindt, zoals bij een accuboormachine. Sommige gereedschappen worden echter ook via een compressor gebruikt (spijkerpistolen) of werken met een verbrandingsmotor, zoals kettingzagen.

 

Welke gereedschappen heb ik nodig?

Welk gereedschap u moet gebruiken, hangt in de eerste plaats natuurlijk af van de klus. Wilt u materiaal bewerken, dan gebruikt u in de regelmaat verspanende gereedschappen zoals zagen, beitels en messen. Voor werkzaamheden waarbij er onderdelen bevestigd moeten worden of losgedraaid, wordt sleutelgereedschap gebruikt, maar ook hamers en schroevendraaiers zijn natuurlijk goede voorbeelden. U heeft natuurlijk ook de keuze uit elektrisch of door spierkracht aangedreven gereedschap.

 

Gereedschappen onderhouden

Door gereedschap goed te onderhouden, draagt u bij aan een langere levensduur en een goede werking. Vocht en stof kunnen namelijk zorgen voor een verminderde functionaliteit of het materiaal zelfs permanent beschadigen. Het gereedschap kan gaan roesten, bot worden of door stofdeeltjes sporen van slijtage beginnen te vertonen. Het is daarom zeker aan te raden om uw gereedschap na gebruik dan ook goed af te stoffen en eventueel vocht te verwijderen en deze vervolgens veilig en droog op te bergen.

 

Hoe moet ik gereedschap bewaren?

Het is belangrijk om te zorgen dat de gereedschappen, toebehoren en accessoires goed worden opgeborgen. Aan de ene kant is dat aan te raden voor de veiligheid (zeker met scherp gereedschap zoals een zaag, mes of beitel). Een andere goede reden om gereedschap goed op te bergen, is voor het verlengen van de levensduur. Zorg er voor dat alle hulpmiddelen droog en stofvrij worden opgeborgen. Een goede gereedschapskist of gereedschapskoffer is dan een makkelijke en betaalbare oplossing voor het bewaren van uw gereedschap. Tuingereedschap bewaart u het beste in een goed afgesloten schuur.

Bezig met laden...