Sorteer op:
Henderson Bovenrail Lgt 200cm Henderson 280 HUSKY Bestellijst

Vanaf

Henderson Bovenrail Lgt 200cm Henderson 301 Bestellijst

Vanaf

Henderson Wanddrager Open Bestellijst

Vanaf

- Kogelknop Zwart Kunststof M10X40 Bestellijst

Vanaf

ABC Adamas Spiraalanker Rvs A2 Bestellijst

Vanaf

GB Montagestrip / Windverband Bestellijst

Vanaf

GB Kozijnanker Gegalv. Bestellijst

Vanaf

Ellen Brievenbus Tochtafsluiter WIT Bestellijst

Vanaf

Ellen Slijtstrip/Tochtprofiel ANB-6 1MTR Bestellijst

Vanaf

Ellen Dorpelprofiel Kunstst. Ellen PDS-WIT 100 CM Bestellijst

Vanaf

Ellen Borstelprofiel IBS 50 100cm Bestellijst

Vanaf

DX Staaldraad 7x19 Rvs316 2 MM Bestellijst

Vanaf

Ellen Dorpelprofiel Alum. Ellen ADS 100 CM Bestellijst

Vanaf

DX Scheepsketting Op Bundel Bestellijst

Vanaf

DX Scheepsketting Op Bundel Bestellijst

Vanaf

DX Voetketting Op Bundel Type 763 Verzinkt Bestellijst

Vanaf

DX Voetketting Op Bundel Bestellijst

Vanaf

DX Staalkabel Verzinkt + Touwkern Bestellijst

Vanaf

Delftechniek Hoekprofiel Staal Lengte +/- 6 M Bestellijst

Vanaf

Record Folie Messing Ms63 0,025mm 0,025MM Bestellijst

Vanaf

Delftechniek RONDSTAF RVS316 [1.4404]<BR/>[LENGTE IS 3 MTR]<BR/>12MM 12MM Bestellijst

Vanaf

Ellen Valdorpel Ellenmatic Uni-Proof 828 Bestellijst

Vanaf

- Plankdrager Wit 150X200MM Bestellijst

Vanaf

- Pianoscharnier Staal Vermess. 32 MM - 350 CM Bestellijst

Vanaf

IJzerwaren

IJzerwaren zijn producten die gemaakt worden van een metaalsoort, en meestal gaat het dan om ijzer. Toch vindt u onder deze categorie producten die uit andere metalen worden vervaardigd, zoals koper of aluminium. Het is dus eigenlijk meer een verzamelnaam voor metalen accessoires. Ze zijn verkrijgbaar met veel verschillende functies: van het afsluiten of vastzetten van objecten tot het versieren van meubels en deuren. IJzerwaren worden gebruikt door zowel professionals in de bouw als door particulieren in en om het huis.

 

Soorten ijzerwaren

Er zijn veel verschillende soorten ijzerwaren. Welke u nodig heeft, hangt in de eerste plaats natuurlijk af van het doel waarvoor u deze wilt gebruiken. Voor het veilig afsluiten van kasten en deuren heeft u bijvoorbeeld met hang-en-sluitwerk het juiste ijzerwaar. Daaronder vallen sloten en andere manieren die zorgen voor een goede afsluiting. Voor professionals in de bouw zijn er weer specifieke producten die u kunt vinden onder de categorieën bouwproducten en bouwverankering. In die laatste vindt u diverse soorten metalen ankers die gebruikt kunnen worden in muren, plafonds en voor andere zware toepassingen.

 

IJzerwaren veilig bewaren

U wilt natuurlijk voorkomen dat kinderen of huisdieren een ongeluk oplopen door ijzerwaren. Zeker wanneer deze scherpe onderdelen bevatten of zo klein zijn dat ze ingeslikt kunnen worden. Het is daarom belangrijk om alle metaalwaren op een veilige plek te bewaren en niet rond te laten slingeren. Heeft u een gereedschapskast die afgesloten kan worden? Dan is het verstandig om alle kleine ijzerwaren, toebehoren en accessoires hierin op te bergen, eventueel op een hoge plank. Zo voorkomt u dat uw kind of hond erbij kan komen.

 

Gereedschap voor ijzerwaren

Wanneer u ijzerwaren wilt bevestigen, kunt u hier diverse gereedschappen voor gebruiken. Over het algemeen worden er schroeven gebruikt voor de bevestiging van metalen toebehoren en accessoires. Deze kunt u bijna altijd met zowel handschroevendraaiers als met accugereedschap monteren. Waar u wel goed op moet letten, is dat u, zeker bij kruiskopschroeven, een passend bitje gebruikt. Zo voorkomt u dat u de kop doldraait, waardoor u de schroef op een later moment niet meer kunt verwijderen.

 

De juiste maat voor ijzerwaren

Bij het bevestigen van ijzerwaren is de juiste maat kiezen van belang. Op die manier weet u namelijk zeker dat het product goed past en stevig op zijn plek blijft zitten. Ons advies is om bij het kiezen van de maat, vooraf goed te meten waar u het product wil plaatsen. Ook is het aan te raden om daarbij rekening te houden met de goede maat schroeven voor het monteren van de ijzerwaren. Zo voorkomt u dat u achteraf de verkeerde maat te pakken heeft en u deze opnieuw moet aanschaffen.

Bezig met laden...