Sorteer op:
Toortslichaam Watergekoeld 350a CK 18 FLEX
Trafimet Lastoorts TR25 Ergoplus 25 MIG
De vlamboog Aardkabelset 5M 50qmm M10

Lastoortsen

Een lastoorts is een handbediend gereedschap dat wordt gebruikt bij het lassen. Het is een belangrijk onderdeel welke je nodig hebt om de laswerkzaamheden succesvol te klaren. Een ander woord voor lastoorts is een laspistool, het transporteert elektriciteit, lasdraad en eventueel beschermend gas naar het laspunt. Op het laspunt wordt metaal gesmolten om een sterke verbinding tussen metalen onderdelen tot stand te brengen. Doeltreffend lassen begint met de lastoortsen van Delftechniek!

 

 

Wanneer heeft u een lastoorts nodig?

Lastoortsen vallen onder de categorie las - en snijtechniek. Dit gereedschap wordt ingezet bij verschillende lastechnieken, zoals elektrodelassen, TIG-lassen en MIG / MAG - lassen. Dit onderdeel is belangrijk om uiteenlopende metalen structuren en constructies te creëren of te herstellen.

Lastoortsen komen bijvoorbeeld voor in de techniek en de metaalindustrie, maar ook bij reparatiewerkzaamheden worden ze vaak gebruikt. Bent u op zoek naar een lastoorts voor privéwerkzaamheden? Ook dan bent u bij Delftechniek aan het goede adres!

 

 

Welke soort lastoorts heeft u nodig?

Om die vraag te beantwoorden is er eerst een korte uitleg nodig over de verschillende soorten lastoortsen. Er zijn grofweg twee typen, namelijk: TIG en de MIG. De snelheid van het MIG lassen is over het algemeen hoger dan bij het TIG lassen, wel is er bij TIG lassen vaak sprake van een hogere kwaliteit. Verder zijn er verschillen als het gaat om de koeling van de lastoorts. Zo zijn er watergekoelde lastoortsen, waarbij de stroomkabel wordt gekoeld door de waterstroom van een waterslang. Dit zorgt voor een dunnere stroomkabel en meer flexibiliteit. Ook zijn er gasgekoelde lastoortsen die worden gekoeld door de omgevingslucht, deze worden ook wel luchtgekoeld genoemd. Doordat er geen waterslang en vloeistof aan te pas komt, is een gasgekoelde lastoorts licht van gewicht en vooral bedoeld voor lichte laswerkzaamheden.

 

Lastoortsen van Delftechniek

Bij Delftechniek hebben we een selectie gemaakt van producten welke inzetbaar zijn bij de meest voorkomende werkzaamheden. Daarnaast zijn de ERGOPLUS modellen ook nog eens uitgerust met een verzegelde microschakelaar. Dit is betrouwbaarder dan een open contact dat wordt blootgesteld aan vuil, stof en vochtigheid. Dus of u nu op zoek bent naar een lastoorts voor een simpele klus of uitgebreide werkzaamheden, bij Delftechniek leveren we lastoortsen van kwaliteit , waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

Bezig met laden...