Sorteer op:
Grisport Veiligheidsschoen Horizon Boa Laag S3 Zwart/Zilver

Vanaf

Grisport Beat Cross Safety S3 veiligheidsschoen - Laag model, zwart

Vanaf

Grisport STS Trace S3 veiligheidsschoen - Zwart-Grijs, instapper

Vanaf

Grisport STS Yucon Zwart-Grijs S3 boot

Vanaf

Grisport Werkschoen STS Eston Zwart-grijs S3

Vanaf

Grisport Werkschoen STS Tundra Zwart-Lime S3

Vanaf

Grisport Werkschoen STS Prato Zwart-Lime S3

Vanaf

Grisport Werkschoen STS Helios Zwart-Blauw S3

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoen laag instap 72009L S1P

Vanaf

Grisport Werkschoen 70072 var 116 Zwart S2

Vanaf

Grisport Werkschoen 70070 var 116 Zwart S2

Vanaf

Grisport Data Bionik C var.3 UK Zwart/Blauw S3

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoen Laag Xtrail Cross Safety S3 black lime

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoenen Laag Enduro Cross Safety S3 Zwart/Blauw

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoenen Laag Nordic Cross Safety S3 Zwart/Zilver

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoenen Hoog 72003L S3

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoen laag 71621L var 5 S3

Vanaf

Grisport Veiligheidsschoenen Laag Instap 71609L Zwart

Vanaf

Grisport Veiligheidslaars met voering 72707C+Wool nubuck var 50 waterproof

Vanaf

Grisport Veiligheidslaars Met Voering 70249L+Wool var S3

Vanaf

Grisport Wandelschoenen Sherpa Hoog Zwart

Vanaf

Grisport Wandelschoenen Sherpa Hoog Bruin

Vanaf

Grisport Veiligheidslaars Wol Voering 72401C S3

Vanaf

Grisport Veiligheidslaars 72401C var 2 S3

Vanaf

Pagina
Voetbescherming shop

Voetbescherming

Het zorgen voor goede voetbescherming is een belangrijke manier van het voorkomen van letsel door ongelukken of het dragen van ongeschikt of slechtzittend schoeisel. Zeker wanneer u als professional werkzaam bent in de bouw of in een industriële sector, is het dragen van goede werkschoenen een must. Vaak zal een werkgever personeel overigens verplichten om goed werkschoeisel te dragen om blessures en ongelukken te voorkomen. Naast schoeisel kunt u trouwens ook denken aan comfortabele sokken en inlegzolen of speciale veters die bijvoorbeeld vlamvertragend (brandvertragend) zijn. In ieder geval heeft u bij Delftechniek een ruime keuze uit geschikte producten die enerzijds bescherming bieden, maar aan de andere kant ook comfortabel zitten.

 

Soorten voetbescherming

Er zijn tegenwoordig zeer veel soorten voetbescherming verkrijgbaar. Waar er vroeger weinig keuze was, is er tegenwoordig een groot scala aan beschermingsmiddelen voor de voet ontwikkeld. In alle gevallen is het belangrijk dat de producten voldoende veiligheid bieden, comfortabel zitten en in sommige gevallen makkelijk aan en uit te trekken zijn. Zo zijn er de bekende varianten van werkschoenen, werklaarzen en klompen met een versterkte veiligheidsneus (van staal of een harde kunststofsoort zoals glasvezel). De laatste jaren zijn er aan dat rijtje zelfs sneakers toegevoegd, die veiligheid en comfort combineren met een moderne uitstraling. Verder is er een groot verschil in de manier van uittrekken van de soorten voetbescherming. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit gesloten varianten die u stevig vast zet door het strikken van veters, of juist de modellen die u gemakkelijk uit kunt trekken, zoals een klomp.

 

De juiste voetbescherming kiezen

Bij het kiezen van geschikte voetbescherming zijn er een aantal factoren belangrijk. Het is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk dat het schoeisel voldoende veiligheid en bescherming biedt. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk voldoende comfort en gebruiksgemak hebben. Een goede pasvorm en ademende materialen zijn daarbij van belang, maar isolatie en waterdichtheid kunnen ook een afweging zijn bij de keuze. Kortom, genoeg opties om een geschikte uitvoering te vinden. Bij Delftechniek hebben we dankzij ons ruime aanbod in ieder geval altijd een geschikt model schoeisel of zool op voorraad liggen, en ook voor werksokken en veters vindt u bij ons een betaalbare variant.

 

Bewaren en onderhouden van voetbescherming

Om te zorgen voor een lange levensduur, is het aan te raden om producten voor voetbescherming goed te bewaren en onderhouden. Bij sokken is het vaak een eenvoudige kwestie van deze in de wasmachine reinigen, maar bij schoeisel is dat iets minder eenvoudig. Heeft u een schoen of laars van leer, dan kunt u dit reinigen met lauw water en van tijd tot tijd invetten. Het is overigens altijd aan te raden om werkschoeisel regelmatig schoon te maken, zodat de levensduur van de schoenen en laarzen verlengt, maar vooral vanwege de hygiëne. Door regelmatig stof en vuil te verwijderen, krijgen bacteriën minder kans en is de kans op infecties of kwaliteitsverlies minimaal.

 

Bezig met laden...